Termin i miejsce wydarzenia:
23.07.2019 (wtorek), godz. 17:30
Villa Intrata
ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
02-958 Warszawa
Wstęp wolny
Aby wziąć udział w warsztatach, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy.
Istnieje możliwość wsparcia asystenta, a także pomoc w dotarciu do miejsca warsztatów po uprzednim zgłoszeniu.
Wszelkie pytania należy kierować do organizatora na adres e-mail:
aleksandra@kulturabezbarier.org
Posmakuj Warszawy i Fundacja Kultury Bez Barier zapraszają do Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie na warsztaty kulinarne!
Jak „smakowała” Warszawa lat 20. i 30.? Wyruszcie w kulinarną podróż po lokalach dawnej Warszawy! Odwiedźcie Lijewskiego, Adrię oraz Bristol i rozsmakujcie się w ich najlepszych daniach.
Podczas warsztatów opowiemy, jaką transformację przeszła kuchnia w tamtych czasach, oraz zastanowimy się, co zostało w niej ze spuścizny kuchni staropolskiej. Następnie pod okiem profesjonalnych kucharzy oraz z pomocą edukatorów kulinarnych przygotujemy dania według przepisów z książek kucharskich z początku XX w. Na koniec wspólnie zasiądziemy do stołu, aby skosztować przygotowanych potraw.
Warsztaty zostały stworzone z myślą o osobach z niepełnosprawnością wzroku. Do udziału zapraszamy wszystkich zainteresowanych.